Γαλλικό ενδιαφέρον για το ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης- Ιδιωτικοποιήσεις

Γαλλικό ενδιαφέρον για το ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης- Ιδιωτικοποιήσεις

Ενέργεια, real estate, μεταποίηση, ΣΔΙΤ και αγροτοδιατροφικός είναι οι τομείς που έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον Γάλλων επιχειρηματιών οι οποίοι στρέφονται προς τη χώρα μας, ενόψει της ενεργοποίησης του εθνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Πληροφορίες από έγκυρες γαλλικές πηγές διευρύνουν το πεδίο του γαλλικού ενδιαφέροντος, σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (συμπεριλαμβανομένης και της παροχή πόσιμου ύδατος), διεθνώς ανταγωνιστικών υπηρεσιών (μεταφορές, logistics) αλλά και προϊόντων, όπως π.χ. τα συσκευασμένα τρόφιμα.

Ένα πρώτο σαφές δείγμα αυτού του ενδιαφέροντος εκδηλώθηκε από εκπροσώπους 40 μεγάλων γαλλικών ομίλων στη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι Γάλλοι επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν για τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία θα ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας (όπως π.χ. το Εξοικονομώ-Αυτονομώ), στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας και τη βελτίωση του συστήματος υδροδότησης το οποίο θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ. Ρώτησαν επίσης και για το περιβάλλον (φορολογικό και θεσμικό) που διέπει την αγορά και διαχείριση ακινήτων στη χώρα μας, μετά το τέλος της κρίσης του κορονοϊού

Έκαναν πολλές ερωτήσεις και για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ειδικά για τις ενεργειακές εταιρείες (ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ) αλλά και για την αποκρατικοποίηση δημόσιων υποδομών όπως λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες.

Θετικά μηνύματα και από ΕΤΕπ
Θετικά είναι και τα μηνύματα που έρχονται στα ελληνικά υπουργεία και από την ΕΤΕπ, η οποία ως γνωστόν θα είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες μεγάλων και πολύ μεγάλων επενδύσεων που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα. Τα μηνύματα που μεταφέρονται στις ελληνικές αρχές είναι ότι επιχειρήσεις από πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενδιαφέρονται κυρίως για ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, με δεδομένο και το φυσικό δυναμικό της Ελλάδας. Το δεύτερο πιο ενδιαφέρον αντικείμενο είναι ο εξηλεκτρισμός των σιδηροδρόμων, των αστικών συγκοινωνιών, των οδικών μεταφορών αλλά και η ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Στην κατεύθυνση της περαιτέρω επιτάχυνσης της ενεργοποίησης έργων δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει επαφές με τα άλλα υπουργεία με στόχο να επιλεγούν προγράμματα που έχουν το απαιτούμενο επίπεδο ωριμότητας ώστε να αρχίσουν να προκηρύσσονται από το καλοκαίρι. Το πακέτο των προγραμμάτων που θα ενεργοποιηθεί μέχρι και το τέλος του χρόνου θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι και το τέλος του μήνα.
Συμφωνίες με τις τράπεζες

Το επόμενο μεγάλο βήμα που θα σημάνει και την ενεργοποίηση του σκέλους των ιδιωτικών επενδύσεων οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τα 12,7 δισ. ευρώ των δανείων, είναι οι συμφωνίες που θα πρέπει να υπογραφούν με τις εμπορικές τράπεζες οι οποίες όχι μόνο θα χρηματοδοτούν το 30% της κάθε ιδιωτικής επένδυσης, αλλά θα αξιολογούν εκ των προτέρων και τις επενδυτές προτάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων. Με τις συμφωνίες οι εμπορικές τράπεζες θα αναλάβουν τη δέσμευση να περάσουν στην πραγματική οικονομία τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, μέρος των συμφωνιών με τις τράπεζες θα είναι για όσες επιχειρήσεις θέλουν και έχουν τις προοπτικές να βοηθούν μέσω αναδοχών την έκδοση εταιρικών ομολόγων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΠΗΓΗ

sorrasT.V (HD) Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ 26 ΑΥΓ 2016


ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. Το πρόγραμμα είναι στηριγμένο επάνω στις οικονομικές προσφορές του Αρτέμη Σώρρα προς την Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία καθώς επίσης και στο πρόγραμμα των 2,3 τρις Ευρώ το οποίο έχει κατατεθεί στα Ταμεία Κληρονομικών Κεφαλαίων των αυτοχθόνων κυρίαρχων Ελλήνων. Αυτές οι προσφορές και τα αποθεματικά που είναι στην διάθεση των Ελλήνων θα περιέλθουν στα χέρια μας όταν τους θεσμούς του κράτους μας τους αναλάβει ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις - Ε.ΣΥ.».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 600.000.000.000,00$


TAGS


ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ 0,5%. ΚΑΙ ΜΕ ΛΗΞΗ/ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 50-100 ΕΤΗ.

ΚΑΘΩΣ Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΔΩΡΕΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ 45% ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΡΕΟΣ” ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕ.

ΕΔΩ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε” ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ/ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ “ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ” ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ “ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑΛΘΗΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΣΤΙΣ 28-9-2012!!!

ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ “ΠΤΩΧΕΥΣΗ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΝΟΣ.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 600 ΔΙΣ USD






ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ «ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ» ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΗΡΘΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΣΥΣΣΩΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.



Επικοινωνία
 6976192647
nik.menegis@gmail.com
https://www.facebook.com/%CE%9D
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου