Εστίαση: συνεχίζεται ο... πόλεμος των ΚΑΔ

Εστίαση: συνεχίζεται ο... πόλεμος των ΚΑΔ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφροδίτη Τζιαντζή

Σωματεία και φορείς ζητούν τροποποιητική ΚΥΑ για να ξεπεραστεί η σύγχυση με τα καφέ μπαρ ● Σε αναντιστοιχία των παλαιών αδειών με τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων αποδίδει το πρόβλημα

Δεν έχουν τελειωμό οι διαμαρτυρίες για την εστίαση και τη σύγχυση με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, καθώς μέχρι και χθες δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιοι μπορούν να ανοίξουν και ποιοι όχι. Η σύγχυση ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στις 3 Μαΐου είναι όσες ανήκουν στους ΚΑΔ 56.10, κατηγορία που περιλαμβάνει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που σερβίρουν κυρίως φαγητό και δευτερευόντως ποτά.

Από τον επίμαχο ΚΑΔ 5630, δηλαδή τις δραστηριότητες παροχής ποτών, επιτρέπεται να λειτουργήσουν προς το παρόν μόνο καφετέριες, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία και καφενεία χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια. Ο διαχωρισμός, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, έγινε για να μην ανοίξουν τα «ορθάδικα» κλαμπ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, χώροι δηλαδή όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος και είναι αδύνατος ο έλεγχος της τήρησης των αποστάσεων.

Αντιθέτως η γενική κατεύθυνση είναι να λειτουργήσουν μόνο με εξωτερικούς χώρους, με καθήμενους και με την τήρηση αποστάσεων όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που σερβίρουν φαγητό και ποτό. Μόνο που στη φούρια της επανεκκίνησης ο αποκλεισμός πήρε μπάλα τον πιο πολυάριθμο ΚΑΔ, τον 56.30.10.4 ή αλλιώς τα καφέ-μπαρ.

Ηδη σωματεία και πρωτοβουλίες εστίασης από όλη την Ελλάδα ζητάνε επίμονα να επαναδιατυπωθεί η οδηγία, με έκδοση τροποποιητικής ΚΥΑ, ώστε να περιλαμβάνονται και τα καφέ-μπαρ, διαφορετικά όπως υποστηρίζουν διαμορφώνονται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Μία άλλη ένσταση είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες και όχι τους ΚΑΔ, οι οποίοι επελέγησαν για τεχνικούς φορολογικούς λόγους.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» απάντησε ότι τίποτα προς το παρόν δεν είναι επίσημο και ότι τα καφέ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, αποδίδοντας τη σύγχυση στο γεγονός ότι «οι άδειες είναι παλιές και αναντίστοιχες με τα φορολογικά στοιχεία, άλλος έχει άδεια εστίασης και ΚΑΔ διασκέδασης».

«Ακόμα περιμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις να διορθωθεί η εξαίρεση ΚΑΔ από το άνοιγμα της εστίασης. Δεν έφτανε η ανεπαρκής στήριξη, η εστίαση έχει τώρα να αντιμετωπίσει και την παροιμιώδη ανεπάρκεια του “επιτελικού” κράτους που νοθεύει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί νέες αδικίες», σχολίασε χθες με ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης.
ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. Το πρόγραμμα είναι στηριγμένο επάνω στις οικονομικές προσφορές του Αρτέμη Σώρρα προς την Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία καθώς επίσης και στο πρόγραμμα των 2,3 τρις Ευρώ το οποίο έχει κατατεθεί στα Ταμεία Κληρονομικών Κεφαλαίων των αυτοχθόνων κυρίαρχων Ελλήνων. Αυτές οι προσφορές και τα αποθεματικά που είναι στην διάθεση των Ελλήνων θα περιέλθουν στα χέρια μας όταν τους θεσμούς του κράτους μας τους αναλάβει ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις - Ε.ΣΥ.».


Επικοινωνία
 6976192647
nik.menegis@gmail.com
https://www.facebook.com/%CE%9D
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου