Financial Times για Ταμείο Ανάκαμψης


Financial Times για Ταμείο Ανάκαμψης: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι ένα από τα καλύτερα στην ΕΕ


Οι προοπτικές ανάκαμψης στην χώρα μετά από μία δεκαετία κρίσης - Η Ελλάδα θα αναδιαμορφώσει την οικονομία της - Στόχος να ξεπεραστούν οι διαχρονικές δυσκολίες της Ελλάδας στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλιών

Ως ένα από τα καλύτερα εθνικά προγράμματα στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης θεωρείται, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που μιλά στους Financial Times, το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική δουλειά στην κατάρτιση ενός σχεδίου απορρόφησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης με σκοπό την επούλωση των πληγών από την πανδημία αλλά και την αναδιάρθρωση της οικονομίας. Το μείγμα των δράσεων που προβλέπει το σχέδιο που έχει επιβλέψει ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης
αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ψηφιοποίηση της οικονομίας, στην πράσινη ανάπτυξη και την δημιουργία πλαισίου κατάλληλου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η υλοποίηση του σχεδίου ωστόσο δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Όπως λέει η υποδιευθύντρια του think tank «Bruegel» στις Βρυξέλλες, Μαρία Δεμερτζή, μπορεί το «Greece 2.0 να είναι ένα ολοκληρωμένο, φιλόδοξο και μοντέρνο σχέδιο όσον αφορά τις υποσχέσεις», ωστόσο όπως τονίζει όλα αυτά παραμένουν υποσχέσεις. «Η απορρόφηση των κονδυλίων της ΕΕ αποτελούσαν ανέκαθεν ζήτημα στη χώρα. Ελπίζω η Ελλάδα να τα καταφέρει καλύτερα αυτή τη φορά» σημειώνει.

Τα θετικά από την εμπειρία της Τρόικας

Η θετική αυτή εξέλιξη πάντως, δεν ήρθε από μόνη της όπως σημειώνουν οι Financial Times. Η αντιδημοφιλής Τρόικα στην Ελλάδα και η εμπειρία των Μνημονίων αναβάθμισε το πλαίσιο τεχνογνωσίας το οποίο εν τέλει μπορεί και να λειτουργήσει προς όφελος της Ελλάδας.

«Η εμπειρία του προγράμματος βοηθά πολύ», δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΕ στους Financial Times, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επιτροπή της ΕΕ που εξετάζει τα εθνικά σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.

Οι προοπτικές για το μέλλον

Η εισροή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υπολογίζονται συνολικά στα 57 δισ. ευρώ (32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 25 δισ. ευρώ από τα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ) δίνει στην χώρα την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις που «σκόνταφταν» λόγω του κόστους τους και της κακής δημοσιονομικής κατάστασης.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!!
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΒΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΑΣ


ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΑΣ.pdf

TAGS
ΑΙΤΗΣΗ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΕΛΛΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ 325 ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 39 ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!!!

ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 49.000 ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.pdf
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ.pdf

TAGS
BRETTON WOODS
ΕΡΓΑ
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ:
ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ 3 ΤΥΠΩΝ:
ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ
ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ &
ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΑΞΟΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΕΡΓΑ
ΟΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΩΝ/ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΣΤΑΔΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ
ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ
ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Επικοινωνία
 6976192647
nik.menegis@gmail.com
https://www.facebook.com/%CE%9D
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου