Δέκα ημέρες μπλόκα σε διόδια και πλατείες για μετακινήσεις και συγκεντρώσεις

Κορωνοϊός: Δέκα ημέρες μπλόκα σε διόδια και πλατείες για μετακινήσεις και συγκεντρώσεις

mploka-diodia24
Μέχρι το Πάσχα σχέδιο για αυστηρούς ελέγχους σε εθνικές οδούς, παράδρομους αλλά και λιμάνια για τους επίδοξους εκδρομείς - Από «κόσκινο» οι βεβαιώσεις για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις - Μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας - Ασφυκτική παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει δώσει τον «οδικό χάρτη» της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα, τα επιδημιολογικά δεδομένα, όμως, αν και παρουσιάζουν μία μικρή εικόνα ύφεσης, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, γεγονός που απαιτεί διπλή προσοχή, τόσο από την πλευρά των Αρχών όσο και από την πλευρά των πολιτών.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σειρά μέτρων για την αποτροπή των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα, με σκοπό να περιφρουρήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (...) Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας» δήλωσε σήμερα στον Alpha ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Και εν πάση περιπτώσει από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο -που πολλοί το θέλουν, όλοι νομίζω το θέλουμε- ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από τις επόμενες ημέρες και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα οι αστυνομικοί έλεγχοι θα είναι συνεχείς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς όπως υπενθυμίζεται οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί.

Επισημαίνεται ότι με τα ισχύοντα μέτρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ΜΟΝΟ το Σαββατοκύριακο. Αυτό ισχύει για τις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ελεύθερα μόνο το Σαββατοκύριακο.

Τις καθημερινές, ισχύει ο κανόνας της διαδημοτικής μετακίνησης μόνο έπειτα από αιτιολόγηση. Με απλά λόγια, εάν κάποιος επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες, την Μεγάλη Δευτέρα, ή την Μεγάλη Τρίτη για παράδειγμα να μετακινηθεί εντός της περιφέρειας Αττικής, οι αστυνομικοί θα ελέγχουν και θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στο στόχαστρο οι βεβαιώσεις για μετακινήσεις κατ' εξαίρεση

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν στο protothema.gr ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα εξετάζουν και τις βεβαιώσεις για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι έχουν φουντώσει, με πολλούς να χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές, από συγκομιδή καρπών μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις.

«Οι ψευδείς δηλώσεις επισύρουν ποινικές ευθύνες» σημειώνει αρμόδια πηγή μιλώντας στο protothema.gr και προσθέτει ότι οι κατ' εξαίρεση μετακινήσεις θα ελέγχονται ακόμη και εκ των υστέρων.

Στο «στόχαστρο» διακριτικών ελέγχων θα παραμείνουν οι συναθροίσεις στις πλατείες και λοιπούς υπαίθριους χώρους.

«Ειδικά και στους νέους μας να τους πω να διοχετεύσουν την ορμή τους και τον ενθουσιασμό τους στο να χτίσουν ένα κίνημα υπέρ του εμβολιασμού. Εξάλλου, από την επόμενη εβδομάδα, από την Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει πια η πλατφόρμα των εμβολίων για τριαντάρηδες. Άρα ας διοχετεύσουμε εκεί την ενέργειά μας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, ανοίγει η εστίαση. Άρα η δικαιολογία «μα είναι κλειστό το καφέ πού θα πάω» εκλείπει. Έρχεται και Μεγάλη Εβδομάδα εν πάση περιπτώσει και πιστεύω ότι όλοι θα δείξουμε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ 08/02/2005 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ



ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡNΗΣΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΠΩΛΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΩΛΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΡΧΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΔΕΣ ΕΔΩ


ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β-888/21.03.2012)


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ'' Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ''

ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ,ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ,ΔΙΟΔΙΑ ,ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΕΗ , ΝΕΡΟ, ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ,ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΝΟΙΚΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ,ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΟΥ..? ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ...?

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ?

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ?

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΣΟΥ?

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ?

Υπουργική Απόφαση 8004/21/2/15.03/2012
(ΦΕΚ Β-888/21.03.2012)


Παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ












https://artemis-sorras.gr/

https://philoksenos.blogspot.com/2021/01/800421215032012-88821032012.html?fbclid=IwAR0kvga-gLzH4I2MFMuzstp4wB-9HhwP_Ap9t0az1Hq-FAM70ddL1OEJDNw



Επικοινωνία
 6976192647
nik.menegis@gmail.com
https://www.facebook.com/%CE%9D
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου