Οι Έλληνες αγωνίζονται να πληρώσουν λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του COVID-19, το χειρότερο στην ΕΕ

Οι Έλληνες αγωνίζονται να πληρώσουν λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του COVID-19, το χειρότερο στην ΕΕ


Συνεργαζόμενος Τύπος

Ένας άντρας κοιμάται σε έναν δρόμο έξω από κλειστά καταστήματα στην περιοχή Μοναστηράκι της Αθήνας κατά τη διάρκεια μέτρων κλειδώματος για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. (AP Photo / Πέτρος Γιαννακούρης)

ΑΘΗΝΑ - Για δεύτερη φορά, οι Έλληνες είχαν τη δυσκολότερη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώνουν λογαριασμούς, χειροτερεύοντας το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 που εξακολουθεί να αυξάνεται, μια έκθεση που διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται σημαντικά.

Η ετήσια Ευρωπαϊκή Έκθεση Πληρωμών που δημοσιεύτηκε από το intrum, καλύπτοντας 24 χώρες στο μπλοκ των 27 κρατών μελών, δήλωσε ότι το 52 τοις εκατό των Ελλήνων δεν μπορούσε να πληρώσει λογαριασμούς και ότι το 62 τοις εκατό είπε ότι συνέβη τακτικά, δήλωσε η Καθημερινή.

Η χώρα είχε δύο κλειδώματα - η δεύτερη συνεχίζεται - που είδε ότι οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις έκλεισαν για 17 εβδομάδες το 2020, εργαζόμενοι και εταιρείες που έλαβαν μερικές επιδοτήσεις που δεν ήταν αρκετές για πολλούς να πληρώσουν για τις ανάγκες τους.

Περίπου 49 τοις εκατό είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της κρίσης στην υγεία, σημειώνοντας τον υψηλότερο δείκτη στην Ευρώπη, ενώ μόνο το 17 τοις εκατό είπε ότι το εισόδημά τους παρέμεινε το ίδιο ή αυξήθηκε το 2020, έναντι ενός ευρωπαϊκού μέσου όρου 38 τοις εκατό.

Το εβδομήντα τοις εκατό που είχε λιγότερο εισόδημα μείωσε τα μη απαραίτητα έξοδά του και το 31 τοις εκατό είπε ότι προσπάθησαν να βρουν επιπλέον δουλειά για να αντισταθμίσουν τις απώλειες, δύσκολη σε μια εποχή που οι άνθρωποι συχνά απαιτούσαν να μείνουν στο σπίτι.

Σχεδόν το 70 τοις εκατό είπε ότι η απώλεια εισοδήματος μείωσε την ποιότητα ζωής τους, σε σύγκριση με το 47 τοις εκατό στην ΕΕ, και περισσότερο από το 16 τοις εκατό είπε ότι οι υποχρεώσεις τους αυξάνονταν ταχύτερα από την ικανότητά τους να τις εκπληρώσουν.

Οι Έλληνες που μπορούσαν να εξοικονομήσουν έθεσαν τα χρήματα στην άκρη για έξοδα έκτακτης ανάγκης, για την πιθανότητα απώλειας θέσεων εργασίας ή άλλων πηγών εισοδήματος, και για να βοηθήσουν τα παιδιά ή / και τα εγγόνια τους, αλλά το 60% έσωσε λιγότερο από ό, τι πριν από την πανδημία.

Η Intrum διαπίστωσε ότι έξι στους 10 Έλληνες έχουν καταστήσει την οικονομική ασφάλεια μία από τις βασικές προτεραιότητές τους από την έναρξη της πανδημίας, με το 50 τοις εκατό να προσπαθεί να βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών τους.

Για να γίνει αυτό, το 55% έλαβε πληροφορίες από το Διαδίκτυο, το 49% από το σχολείο και το 45% από τους γονείς τους, ενώ το 51% είπε ότι προσπαθούν να διαχειριστούν καλύτερα τα χρήματα λόγω της αβεβαιότητας για το τι θα φέρει η πανδημία.
ΠΗΓΗ
https://www.thenationalherald.com/greece_economy/arthro/covid_19_side_effect_23_of_greek_businesses_face_going_under-1459960/


ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ

EΝΩΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ!!! 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ε.ΣΥ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΟΥ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ.
 

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΟΓΜΑΤΑ.

Επικοινωνία
 6976192647
 nik.menegis@gmail.com
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου