Η πανδημία «τεντώνει» επικίνδυνα τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

Η πανδημία «τεντώνει» επικίνδυνα τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προειδοποιεί ο εμπορικός κόσμος και ζητά νέα, εμπροσθοβαρή μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά


Διευκολύνσεις και λήψη μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, μπροστά στην κρίση με την οποία έρχονται αντιμέτωπες, λόγω της πανδημίας που επέφερε συρρίκνωση των εσόδων τους.

Η πανδημία «τεντώνει» επικίνδυνα τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προειδοποιεί ο εμπορικός κόσμος και ζητά από την κυβέρνηση νέα, εμπροσθοβαρή μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ: Την κατάσταση ασφυξίας στην οποία περιέρχονται ολοένα και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας έθεσαν σήμερα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο πρόεδρος της SMEunited Alban Maggiar και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της ΕΣΕΕ Νίκο Μπόνη.
πηγη
http://www.avgi.gr/article/10951/11399768/sema-sos-stelnoun-oi-mikromesaies-epicheireseis#
Ο κ. Maggiar επισήμανε πως λόγω της πανδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει μία καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας η οποία πλήττει σφόδρα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για αυτό οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών πρέπει να εξετάσουν όλους τους πιθανούς τρόπους ενεργούς στήριξης των ΜμΕ προτού οδηγηθούν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Σημείωσε επιπλέον πως, μετά τις τελικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο προϋπολογισμός του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης περιλαμβάνει κονδύλια σαφώς λιγότερα από τα αρχικώς προβλεπόμενα για απευθείας στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Γι' αυτό και προτρέπει κάθε κράτος - μέλος ξεχωριστά να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο που θα διασφαλίσουν την επιβίωση των ΜμΕ.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΦΩΝΗ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ
Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!!!

📌Επικοινωνία

✅ 6976192647

nik.menegis@gmail.com
👉https://www.facebook.com/%CE%9D
👉 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
👉 https://twitter.com/nikolaosmenegis
🌐 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου