Κραυγή αγωνίας ξενοδόχων στον τουρισμό .. “Θα μείνω κλειστός μετά από 40 χρόνια λειτουργίας”

Κραυγή αγωνίας ξενοδόχων στον τουρισμό .. “Θα μείνω κλειστός μετά από 40 χρόνια λειτουργίας”




Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε από τον Dimitris Psarris στην ομάδα Open Tourism και είναι ενδεικτικό της απόγνωσης των ξενοδόχων, για την αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς.

Βαρέσαμε παλαμάκια στις δηλώσεις των τραπεζών " Παγώνουμε το κεφάλαια των ξενοδοχείων εώς το τέλος του 2021 (κατά περίπτωση βεβαια κάτι που δεν αναφέρθηκε ποτέ στις διαφημήσεις των πολυπροστατευμένων ιδιωτικών ιδρυμάτων - συστημικών τραπεζών ) και το κερασάκι της τούρτας ήρθε βάζοντας τους υπηρετώντες του 25% του ΑΕΠ δυο τεραωρα και δύο οχτάωρα μπροστά σε μιά οθόνη χωρίς να αναλογιστεί κανείς εάν αυτοί οι υπηρετούντες έχουν παιδιά μωρά υποχρεώσεις για να μας και καλά βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας και να προστατευθούμε απο τους έχοντες τον ιό. Μια βοήθεια που έχει στο τέλος τιμωριτική πολιτική μιάς και κάθε παράβαση έχει πρόστιμα απο 2000 εώς 5000 ευρώ.

Ασύλληπτη βοήθεια για μιά βιομηχανία που ματώνει κάθε χρόνο για να καλύψει το 25% του ΑΕΠ. Αν τα κλείσουμε αγαπητοί κύριοι πολιτικοί πως θα μετριάσετε τη χασούρα; Πως θα στηρίξετε τους εργαζόμενους που και αυτοί με τη σειρά τους ματώνουν κάθε χρόνο;

Πώς θα στηρίξετε την αλυσίδα προμηθειών των επιχειρήσεων του κλάδου; Και έχετε το θράσος να μας τιμωρήσετε εάν οι καμαριέρα δεν βάλει 4 κουταλάκια χλωρίνη στον κουβά αλλά τρία;;;

Ωραία βοήθεια και κουράγιο δίνεται σ όλο το φάσμα του κλάδου. Μήπως άρχοντες του κράτους πρέπει να περπατήσετε λιγάκι για να δείτε ότι το 25% του ΑΕΠ θέλει υποστήριξη και όχι οικονομικές τιμωρίες;

Μήπως κάποιος άρχοντας πέρασε το μύνημα σ όλο αυτό το σεμινάριο, ότι όλα τα μέτρα που βαζουμε θα τα υποστηρίξουμε μαζί και ο σκοπός των ελεγκτών θα έχει σκοπό ενημερωτικό - συμβουλευτικό;

ΟΧΙ αγαπητοί συνάδελφοι! Θα ρθουμε και αν δεν τηρείται κάτι απο αυτά που ορίσαμε θα σας ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ. Και ας πουλάτε με -40% για να παρετε μια κράτηση. Λυπάμαι αλλά στο δικό μου κατάλλυμα κύριοι Αρχοντες κανένας πελάτης δεν προσβλήθηκε απο τη νόσο της legionella ουτε έπαθε σαλμονέλα επειδή δεν μετρούσα και κατέγραφα τη θερμοκρασία του ψυγείου μου.

Εγώ λοιπόν θα το κρατήσω κλειστό για πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας γιατί με προσβάλει σαν επιχειρηματία αλλά και σαν άνθρωπο η αντιμετώπισή σας.
Και φροντίστε άρχοντες τον ελεγκτικό μηχανισμό που θα βγάλετε στο δρόμο για να εφαρμόσει την τιμωριτική σας πολιτική να είναι ειδικευμένοι και με ειδικότητες για το κάθε κομμάτι της ατελείωτης λίστας που θα ελέγχουν όπως και να χουν και τα πτυχία τους σε φωτοτυπία γιατί όσοι συνάδελφοι αποφασίσουν να κρατήσουν ισορροπία σ αυτο το τεντωμένο σχοινί δεν θα ανεχθούν να ελεγχθούν απο Άσχετους.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους ομιλητές του σεμιναρίου σε επιστημονικό επίπεδο, για την αφιλοκερδή προσπάθειά τους να μας ενημερώσουν για το τι πρέπει να προσέχουμε.

Όπως να τους συγχαρώ για το ότι κάθε φορά που υποχρεωθήκανε να αναφέρονται στις οικονομικές κυρώσεις όλοι μα όλοι χαμηλώνανε το βλέμμα τους κοιτούσανε δεξιά και αριστερά απο τις κάμερες γνωρίζοντας ότι η αναφορά τους σε αυτές είναι ανάρμοστες και άτοπες.

Γνωρίζοντας ότι η υποχρέωση των επιχειρήσεων του τουρισμού θα έπρεπε να τελειώνει τη στιγμή που το τέστ βγήκε θετικό και να αναλαμβάνει τη διαχείρηση η πολιτική προστασία και όχι η επιχείρηση όχι η καμαριέρα όχι ο σερβιτόρος που δεν είναι ειδικευμένοι επιστήμονες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των οικογενειών τους".

TOURISM NEWS TEAMΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ, ΕΝΑΝ ΤΙΜΩΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.

ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ , ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ.

ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ.

Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ
ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου