ΤΑ 33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΟΙ

33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΟΙ




ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ 33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΙΣ 18 ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΩΡΗΜΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΝΙΕΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ Ι ΤΩΝ 33 ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΤΥΠΟ

ΣΕΛΙΔΕΣ
118

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ

Επικοινωνία
 6976192647
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Αυτοκινητόδρομοι: Αποζημίωση 40 Εκατ. Ευρώ Λόγω Του Lockdown Της Άνοιξης

 

Τα 40 εκατ. ευρώ άγγιξε η αποζημίωση των 5 μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας για την περίοδο του πρώτου lockdown της χώρας. Σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκαν ανά αυτοκινητόδρομο για την περιοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Ιουνίου για “γεγονότα ευθύνης δημοσίου” τα παρακάτω ποσά:

ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΦΕΚ Α' 253 ΤΟΥ 2020 - ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΤΡΟΠΟ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΕΚ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΑΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ Ή ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.


ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

https://drive.google.com/file/d/1zV2DydfS-SMKt03vuWihX61VlniftnCW/view


 
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΦΕΚ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΕΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ Ή ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΕΓΑΛΑ Ή ΜΙΚΡΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΝΩ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΒΕΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. ΕΥΛΟΓΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΡΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΧΗ, ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΚ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ. ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ 0,005% ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;

ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΙ. ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ; ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ, ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ;

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018




ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020 


 
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ; ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ. ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΚ) ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΑΡΑ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΕΙΨΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΟΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙ. ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.


ΠΗΓΗ:ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ BLOG

  Επικοινωνία
 6976192647
 nik.menegis@gmail.com
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε

ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!!! ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ;;;

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ 08/02/2005 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΝΑ ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

https://youtu.be/1QbK3T_cT0U

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡNIΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΠΩΛΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΩΛΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΡΧΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Singularlogic: ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

TO 2014
ΜΙΑ ΕΊΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΈΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΆ ΤΩΝ ΕΙΔΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΤΥΧΕ ΚΑΜΜΙΆΣ ΙΔΙΑΊΤΕΡΗΣ ΜΝΕΊΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΊΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ ΉΤΑΝ Η ΠΏΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΏΝ ΔΑΝΕΊΩΝ ΤΗΣ MIG ΣΤΟ “ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ FUND” ΚΚR.



Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌΤΕΡΗ ΠΑΡΆΜΕΤΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΉ ΤΗΣ MIG ΉΤΑΝ ΚΑΙ Η SINGULAR LOGIC, Η ΟΠΟΊΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΏΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΈΤΡΗΣΉ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΉ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΘΌΝΕΣ ΜΑΣ...

ΑΥΤΌ, ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΤΙ ΕΛΈΓΧΕΙ ΠΛΉΡΩΣ ΌΛΗ ΤΗ ΡΟΉ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΏΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ Α Ν Α Λ Ο Γ Ω Σ…!
ΚΑΤΆ ΣΥΝΈΠΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΛΟΙΠΌΝ ΜΈΓΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΣΗΜΑΣΊΑΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΈΓΧΕΙ ΤΗΝ 'SINGULAR'.

ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΌ FUND ΕΞ’ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΈΧΕΙ ΙΟΥΔΑΪΚΉ ΣΤΆΜΠΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΊΑ, ΚΑΘΏΣ ΌΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΑΤΑ ΜΈΛΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΏΣΕΩΝ.

Η SINGULAR ΛΟΙΠΌΝ, ΈΧΕΙ ΠΕΡΆΣΕΙ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΎ LOBBY ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΉΣ…





Η KKR ΙΔΡΎΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΖΕΡΌΜ ΚΌΛΜΠΕΡΓΚ ΤΖ. ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΔΈΛΦΙΑ ΧΈΝΡΙ ΚΡΆΒΙΣ ΚΑΙ ΤΖΟΡΤΖ ΡΌΜΠΕΡΤΣ, ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΏΗΝ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΗΣ -ΤΌΤΕ- ΚΟΛΟΣΣΙΑΊΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ BEAR STEARNS, ΌΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΣΥΣΤΉΣΕΙ ΚΑΙ «ΈΤΡΕΧΑΝ» ΕΠΊ ΣΕΙΡΆ ΕΤΏΝ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΕΞΑΓΟΡΏΝ. ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗΝ ΠΡΌΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ ΣΧΈΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΜΕ ΣΕΙΡΆ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΗΣ BEAR STERNS, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΊΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΞΕΚΊΝΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΌΝ ΑΜΈΣΩΣ ΚΈΡΔΙΣΑΝ ΜΕΡΊΔΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ. ΚΟΜΒΙΚΌ ΣΗΜΕΊΟ ΣΤΗ ΔΡΆΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΉΤΑΝ ΤΟ 1989 ΌΤΑΝ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΆ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ RJR NABISCO, ΣΤΗ ΜΑΚΡΆΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΣΕ ΑΞΊΑ ΕΞΑΓΟΡΆ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΉΣ ΣΤΗ ΜΈΧΡΙ ΤΌΤΕ ΙΣΤΟΡΊΑ! ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 2007 ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΆ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉΣ TXU (ΤEXAS UTILITIES) ΠΟΥ ΚΡΑΤΆ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΡΕΚΌΡ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗΣ ΕΞΑΓΟΡΆΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.ΣΥΝΟΛΙΚΆ Η KKR ΈΧΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΉΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΕΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ, ΕΞΑΓΟΡΈΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΑΠΌ 160 ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΑΠΌ ΤΟ 1977, ΚΑΤΑΦΈΡΝΟΝΤΑΣ ΜΆΛΙΣΤΑ ΝΑ ΈΧΕΙ ΈΝΑ ΡΕΚΌΡ ΠΟΥ ΔΎΣΚΟΛΑ ΘΑ ΣΠΆΣΕΙ: ΓΙΑ ΣΧΕΔΌΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΊΑ, ΑΠΌ ΤΟ 1982 ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1990, ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΝΕΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΕΞΑΓΟΡΆ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ.


Α.Α.Δ.Ε.: ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΦΟΡΟΥΣ


ΣΤΙΣ 27/05/2016 ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟ 4389 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1, Η Α.Α.Δ.Ε. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ. ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ Η Α.Α.Δ.Ε. ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΟΡΩΝ, ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ; ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ. Η Α.Α.Δ.Ε. ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΝΓΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ..."ΦΑΝΤΑΣΜΑ".




ΑΑΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 17/5/2016



ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, (Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΦΥΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΦΕΚ) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΙΖΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ, (ΒΛ. ΑΡΘΡΟ 80, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1, ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ).

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ “ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑ“ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ, ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ SINGULAR LOGIC ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, Η ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE.

Η ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ SINGULAR LOGIC ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΕΤΟΙΟ ΡΟΛΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ LINK ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΗΛΑΚΗ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΓΚΥΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ- ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΟΥΛΕΖΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΕΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ.

ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ``ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ``, Ο ``ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ`` ΚΑΙ Ο ``ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ``, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ``ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ`` ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.





ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕ 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 79 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4270/2014, ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2015 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,
ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ (ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΣΤΙΣ 25-09-2019, ΣΤΟ ΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ``ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΕ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019, (ΝΟΜΟΣ 4584, ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ ΦΕΚ Α 213, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018,ΑΠΑΝΤΗΣΕ:

"ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ"





ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

2014 ΜΕ 123 ΔΙΣ ΚΑΙ 2015 154ΔΙΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2020 ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ
2014-2015



2016



2017-2018






2019

2020

  
Επικοινωνία
 6976192647
 nik.menegis@gmail.com
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε


ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ 600 ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

 ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ 600 ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ




ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ 600 ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ 13 ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥΣ
 

ΕΝΤΥΠΟ

ΣΕΛΙΔΕΣ
308

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ

Επικοινωνία
 6976192647
 nik.menegis@gmail.com
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-Ε

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ανεργία στην Αθήνα

07/11/19
Ανεργία, το οξύ κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που έχει εγκατασταθεί σε κάθε γειτονιά της πόλης και απειλεί να μείνει για πολύ καιρό με επιπτώσεις στη διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων, στα δημόσια οικονομικά και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο υψηλότερος αριθμός ανέργων μεταξύ οκτώ όμορων δήμων, καταγράφεται στο δήμο της Αθήνας καθώς οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι που ζουν στην πρωτεύουσα αγγίζουν τις 69.000.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι φορείς αναζητούν λύσεις μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων καθώς και του επανασχεδιασμού τοπικών προγρμμάτων απασχόλησης. Μόνιμη απειλή, η μακροχρόνια ανεργία και κίνδυνος η λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη» …

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού, για τον Σεπτέμβριο, η ανεργία στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, διαμορφώνεται ως εξής:

-Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ανερχονται σε 99.482.

-Οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι βρίσκοναι εκτός αγοράς εργασίας για τουλάχιστον ένα έτος, ξεπερνούν το 50% (57.685).

-Επίδομα, λαμβάνουν μόλις 15.918.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι επτά, είναι οι Δήμοι Βύρωνα, Γαλατσίου,Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής και η Νέα Φιλαδέλφεια.



Ειδικά για τον Δήμο της Αθήνας:

Στα όρια του, καταφράφονται 68.611. Δηλαδή, τα 2/3 των ανέργων στο σύνολο του Κεντρικού Τομέα Αθηνών του ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος της Αθήνας, είναι πρώτος και με πολλή μεγάλη διαφορά στην ανεργία, από την δεύτερη περιοχή. Πρόκειται για την Ηλιούπολη, όπου καταγράφονται 6.164 άνεργοι. Στο σημείο αυτό, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πληθυσμιακή διαφορά μεταξύ των περιοχών στις οποίες αναφερόμαστε. Σε κάθε περιπτωση, η έκταση του φαινομένου στην Αθήνα, παραμένει μεγάλη. Στόχος, είναι μέσα από την διερεύνηση, κυρίως των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ανεργίας, να συμβάλουμε στην εξεύρεση λύσεων.


Η Αθήνα, τον υψηλότερο και με διαφορά αριθμό ανέργων σε σχέση με επτά όμορους Δήμους. Η ανεργία, είναι ένα ντόμινο με βαριές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Την συναντάμε σε μελέτες ειδικών για την επί σειρά ετών σκληρά δοκιμαζόμενη εθνική οικονομία, αλλά κυρίως στην καθημερινότητα. Γύρω μας… Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φτώχεια, την μείωση των μισθών, καθώς και τον περιορισμό των φορολογικών και των ασφαλιστικών εσόδων. Η αντιμετώπιση της, δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά, ούτε με προγράμματα απασχόλησης ακατάλληλα σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες της τοπικής οικονομίας από περιοχή σε περιοχή.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι τόσο για ην Αθήνα όσο και για ολόκληρη την επικράτεια:

Η μακροχρόνια ανεργία, ο σκληρός πυρήνας του αναξιοποίητου ανθρώπινου δυναμικού και η λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη» (ναι, υπάρχει κι αυτό) που θα μας εξηγήσουν οι ειδικοί στις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν.

Πρόκειται για την ανάπτυξη, μέσω επενδύσεων, η οποία υπάρχει, καταγράφεται αλλά συντελείται σε τομείς που δημιουργούν περιορισμένες θέσεις εργασίας. Με τον τρόπο αυτό, για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση- κλισέ, ευημερούν οι αριθμοί αλλά όχι οι άνθρωποι.

Βασική στοχοθεσία του υπουργείου Εργασίας είναι να έχουμε περισσότερους εργαζόμενους με καλύτερους ονομαστικούς μισθούς και να επιταχύνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο.
Για τις απώλειες στο ασφαλιστικό σύστημα

Ο κ. Μηταράκης εκτίμησε ως θετικό στοιχείο σε σχέση με την απασχόληση, την σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας. «Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο του 2019 κινείται στο 16,7 % από 18,9 τον αντίστοιχο μήνα του 2018». Παράλληλα σημείωσε ότι «είναι μπροστά μας τα στοιχήματα της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, τη μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη και το ζήτημα των ονομαστικών μισθών, που επλήγησαν βαριά στα χρόνια της κρίσης». «Θέλουμε να επιταχύνουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά

Ως βασική στοχοθεσία του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός περιέγραψε την ύπαρξη περισσοτέρων εργαζομένων με καλύτερους ονομαστικούς μισθούς. Οπως είπε, «σημαντική βοήθεια σε αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσουν αφ ενός η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από το καλοκαίρι του 2020, προκειμένου να μειωθεί το κόστος εργασίας ειδικά για την πλήρη απασχόληση και αφετέρου η προσέλκυση επενδύσεων».
Για την ενημέρωση των ανέργων σχετικά με δράσεις ενίσχυσής τους

«Η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα, όπως και η κατεύθυνση της εκπαίδευσης των πόρων των ανέργων σε επαγγέλματα που βρίσκουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Υπάρχει δηλαδή, δυσαρμονική σχέση μεταξύ των δεξιοτήτων που αναζητά η αγορά και εκείνων στις οποίες εκπαιδεύεται να αποκτήσει η αγορά εργασίας», είπε ο κ Μηταράκης.
Για τους άνεργους πτυχιούχους

Σε ερώτηση για την πληθώρα ανέργων πτυχιούχων απάντησε ότι οι επενδύσεις δημιουργούν ανάγκη για καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ για το brain drain που συνέβη, υπογράμμισε ότι αποτελεί μελλοντικό ισχυρό όπλο της οικονομίας.

«Κοιτάμε ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση και πρέπει να κάνουμε κατάρτιση των ανέργων σε αυτά», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στην Ελεονώρα Ορφανίδου ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Πρόσθεσε, ότι υπάρχουν θέσεις σε τεχνικά επαγγέλματα, όπως χειριστές κλαρκ, εργάτες αποθήκης, σερβιτόροι και υπάλληλοι γραφείου. «Πρέπει», τόνισε, «να δημοσιοποιήσουμε τα 14 προγράμματα που τρέχουν και προσφέρουν 55.000 θέσεις εργασίας».
Εμπόριο: Θετικά μηνύματα και προβληματισμός

Η Βάλια Αρανίτου διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ μιλώντας στην εκπομπή «Περί επικαιρότητας και άλλων» και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου τόνισε ότι παρατηρείται αποκλιμάκωση των λουκέτων στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, με την αναλογία να περιορίζεται από ένα στα τρία καταστήματα σε ένα στα τέσσερα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται κυρίως στο ιστορικό κέντρο και σε βασικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης κυρίως λόγω της ενίσχυσης του τουρισμού. Ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού στο φυσικό εμπόριο.

Ανεργία σε πρώτο πρόσωπο

Αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο με πολλές προεκτάσεις. Στην Ελλάδα οι εργασιακές σχέσεις έχουν απορρυθμιστεί και καθημερινά μακραίνει ο κατάλογος των ανέργων.

Ο Aθήνα 9.84, στο πλαίσιο έρευνας για την ανεργία, βρέθηκε στο κεντρικό υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, στην οδό Σταδίου, όπου κατέγραψε προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που βιώνουν τον «εφιάλτη», τις ανησυχίες τους, όπως και τους προβληματισμούς τους για την εξασφάλιση του επιούσιου. Πρόσωπα «συννεφιασμένα» και μελαγχολικά ήταν αυτό που αντικρίσαμε. Προσωπικές ιστορίες ανέργων που ζητούν το αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας. Όλοι σκεπτικοί και λιγομίλητοι. Άλλωστε για τον οποιοδήποτε είναι δύσκολο να μοιράζεται το προσωπικό του πρόβλημα με κάποιον ξένο. Πίσω, όμως, από αυτά τα σκυθρωπά πρόσωπα κοινός παρανομαστής, ο εφιάλτης της ανεργίας. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε», μας είπαν οι περισσότεροι.


Νέοι γεμάτοι όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, είδαν τα πάντα να γκρεμίζονται γύρω τους. Μακροχρόνια άνεργοι που πολλοί από αυτούς έχουν να δουλέψουν χρόνια και βλέπουν το «όνειρο» της εργασίας συνεχώς να απομακρύνεται. Ελαιοχρωματιστές, μάγειροι, δημοτικοί υπάλληλοι συμβασιούχοι και άλλες ειδικότητες μίλησαν στο μικρόφωνο του Σταθμού της πόλης για το πως βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας , καθένας από την δική του πλευρά.

Ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην οδό Σταδίου Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος περιέγραψε το πρόβλημα της ανεργίας με τον πιο γλαφυρό τρόπο επισημαίνοντας ότι μόνο από εκεί εξυπηρετούνται 6.500 άτομα το μήνα. «Πρόκειται για άτομα που έχασαν πρόσφατα την εργασία τους, για μακροχρόνια ανέργους, για πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φύγει από δομές του δήμου και ΜΚΟ και θέλουν να βγάλουν κάρτα ανεργίας. Είναι μεγάλος ο όγκος των ανθρώπων που προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν και κάνουμε το καλύτερο για να τους εξυπηρετήσουμε».
Ως προς τα ποιοτικά στοιχεία:

Οι μακροχρονίως άνεργοι, σε σύνολο 68.611, αγγίζουν τις 39.000. Δηλαδή, τουλάχιστον ένας στους δύο. Η μακροχρόνια ανεργία, είναι ο σκληρός πυρήνας της ανεργίας, η οποία από προσωρινή επαγγελματική κατάσταση εχει μετατραπεί σε ιδιότητα και οι άνεργοι σε κοινωνική ομάδα.

Πρόκειται για μια δεξαμενή λιμνάζοντος ανθρωπίνου δυναμικού, δεδομένου ότι -σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία- σε κάποιες, αρκετές περιπτώσεις η ανεργία αγγίζει ή ξεπερνά και τα τέσσερα χρόνια.

Τα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν παρεκκλίνουν της καταγραφής που έχει γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια.
Δηλαδή:

-Έξι στους δέκα ανέργους, είναι γυναίκες.
-Τουλάχιστον το 61% των ανέργων, ανήκει στην ηλικιακή ομαδα από 30 έως 54 ετών.
-Σε επίπεδο χώρας προέλευσης, μπορεί να υπάρχουν διαφορές από γειτονιά σε γειτονιά της Αθήνας, όμως όπως παρατηρείται και στα γενικά στοιχεία ανά την επικράτεια ποσοστό υψηλότερο του 89% είναι Έλληνες.
-Ακολουθούν οι υπήκοοοι τρίτων χωρών και τελευταία με ποσοστό περίπου 2%, είναι οι προερχόμενοι από κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποκλιμάκωση των κλειστών καταστημάτων στην Αθήνα

Η εμπορική αγορά της Αθήνας σημειώνει σημαντικές τάσεις αποκλιμάκωσης ως προς το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων. Ειδικότερα, σε σχέση με την προηγούμενη καταγραφή (Μάρτιος 2019) φαίνεται ότι οι κλειστές επιχειρήσεις μειώνονται κατά 0,7%, με το ποσοστό των κλειστών να διαμορφώνεται στο 25,6% (έναντι 26,3%).

Αναλυτικότερα, στον πυρήνα της εμπορικής αγοράς, στο γνωστό σε όλους “Εμπορικό Τρίγωνο”, φαίνεται ότι τα κλειστά καταστήματα υποχωρούν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τις υπόλοιπες ζώνες, καθώς σε σύγκριση με την προηγούμενη καταγραφή η ενεργή επιχειρηματικότητα ενισχύεται κατά 1,4% . Με άλλα λόγια, το μεγαλύτερο μέρος των διορθωτικών κινήσεων που καταγράφονται στην ευρύτερη εμπορική αγορά της Αθήνας αφορούν το εμπορικό τρίγωνο και δευτερευόντως τις περιμετρικές σε αυτό περιοχές (Σταδίου-Πανεπιστημίου-Ακαδημίας).

Παρακάτω παρουσιάζεται αναλυτικά σε πίνακα η αναλόγια των κλειστών επιχειρήσεων για το σύνολο του πεδίου καταγραφής της Αθήνας τα τελευταία επτά έτη, όπου σημειώνεται συστηματική καταγραφή σε εξαμηνιαία βάση.

Εγγραφές- Διαγραφές επιχειρήσεων Αθήνα

Αντί για λουκέτα, εγκαίνια. Η μεταμνημονιακή εποχή της επιχειρηματικότητας έχει ήδη ξεκινήσει, τα στοιχεία κάνουν λόγω για «έκρηξη», όμως υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να βελτιωθούν ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει για τα καλά στο δρόμο της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο του ΕΕΑ, τον Σεπτέμβριο του 2019 οι εγγραφές ανήλθαν στις 572 και οι διαγραφές στις 3931. Αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο του 2018 καταγράφηκαν 483 εγγραφές και 229 διαγραφές. Αθροιστικά, από τις αρχές του έτους, οι εγγραφές ανήρθαν στις 5.364 και οι διαγραφές στις 2.870.


ΠΗΓΗ
Δημήτρης Κωστάκος – Χριστιάννα Κούσιου – Καλλιόπη Ασλανίδου – Κώστας Κορέλλης


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf





Επικοινωνία
 6976192647
nik.menegis@gmail.com
 https://www.instagram.com/nikolaos_menegis/?hl=el
 https://twitter.com/nikolaosmenegis
 https://ypvouleutisnikolaosmenegis.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ